Home > Cybercrime Issues > Privacy and Data Protection in Electronic Communications

privacy_1.jpg

Acest spatiu este dedicat studiului asupra intimitatii si protectiei datelor cu caracter personal in sectorul comunicatiilor electronice.

Legislatia romana subsecventa acestui domeniu este constituita din Constitutia Romaniei, Legea 677/2001, Legea 506/2004 si Legea 298/2008 (recent declarata neconstitutionala de Curtea Constitutionala a Romaniei).

Desi, cu exceptia Legii 298/2008, cadrul legal este perfect functional, se constata tot mai multe violari ale dreptului la viata privata a utilizatorilor sistemelor de comunicatii si tehnologia informatiei si nu de putine ori asistam la incalcari flagrante ale garantiilor pe care statul s-a obligat sa le acorde prelucrarii automate a datelor cu caracter personal.

Mi-am propus ca toate situatiile expuse mai jos sa constituie un semnal de alarma, atat pentru dumneavoastra ca utilizatori finali, cat mai ales pentru institutiile statului cu atributii in domeniu (ex. Autoritatea Nationala pentru Supravegherea Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal).

 date_personale_cazul_Romarhiva.doc